Fillet Ikan Tempura dan Salsa Manga
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan-bahan
2 keping fillet ikan Tempura Pacific West
1 biji manga masak, potong dadu
1 cawan tomato cherry belah 2
4 tangkai daun ketumbar, hiris
4 ulas bawang merah, potong dadu
2 sudu besar minyak zaitun
2 sudu besar jus limau nipis atau jus lemon
sedikit garam dan serbuk lada hitam
Cara-cara :
- Goreng fillet ikan hingga keperangan tanpa perlu nyahbeku.
- Dalam mangkuk satukan potongan manga, tomato, bawang dan daun ketumbar.
- Gaul bersama minyak zaitun, jus limau, garam dan serbuk lada hitam.
- Untuk hidangan, letak salsa manga di atas kepingan ikan.
Fillet Ikan Tempura dan Salsa Manga
Fillet Ikan Tempura dan Salsa Manga shared from Resipi Citarasawan
Republish by The CC Resepi
No comments:
Post a Comment