Bahan-bahan: 
- 1 pek buttercup
 - 110 g gula aising
 - 1 biji telur
 - 1 sudu teh esen vanila
 - 300 g tepung gandum (diayak)
 - 180 g tepung jagung (diayak)
 - 40 g serbuk badam
 - 200 g badam bakar (bakar dengan api kecil)
 - mangkuk kertas
 
Bahan Hiasan 
- 400 g coklat masakan
 - 60 g badam cincang
 - 1 sudu lemak sayuran/ buttercup
 
Cara penyediaannya: 
- Pukul buttercup,gula aising,telur dan esen vanila hingga sebati.
 - Masukkan tepung gandum dan tepung jagung serta serbuk badam.Uli perlahan-lahan menjadi doh yang lembut.
 - Ambil sedikit adunan, isikan ditengah-tengah dengan badam bakar dan bulatkan. Atur dalam tin pembakar.
 - Bakar pada suhu 180 C selama 20 minit atau hingga masak.Biar sejuk.
 - Untuk hiasan. Cairkan coklat masakan dan lemak sayuran/buttercup dalam periuk. Buat double boil.
 - Letak biskut dalam mangkuk kertas.Sudukan sedikait coklat dan tabur badam.
 
Biskut Almond London shared from shaed
Republish by The CC Resepi
 
 

- Follow Us on Twitter!
 
- "Join Us on Facebook!
 
- RSS
 
Contact