13 Apr 2017

Peanut Buttercheese Cookie Pie - Tastemade

Peanut Buttercheese Cookie Pie - Tastemade - BAHAN-BAHAN: ⠀ 3 kotak multicookies ⠀
1 cawan kacang tanah masin ⠀ 
½ cawan mentega, cair ⠀ INTI: ⠀ 
1 (16 oz) jar fudge panas ⠀ 
1 (8 oz) keju krim pakej, lembut ⠀ 
1 ½ cawan mentega kacang berkrim ⠀ 
2 cawan sejuk setengah dan setengah ⠀ 
1 cawan sejuk susu ⠀ 
1 (5.1 oz) pakej vanila segera campuran puding ⠀ 
4 cawan ais krim vanila, lembut ⠀ 
2 kotak cookies, dicincang (atau anda boleh menggantikan cookies mentega kacang) ⠀ 
¼ cawan sos karamel ⠀ 
½ cawan masin kacang tanah, dicincang kasar ⠀ 

LANGKAH: ⠀ 
Dalam pemproses makanan, menambah cookies Do-si-dos dan kacang. Proses sehingga halus runtuh. Tambah mentega dan nadi hanya sehingga bercampur-campur. Tekan separuh daripada adunan ke dalam springform pan 10 inci. 
Tuangkan fudge panas di atas kerak, menyebarkan sama rata. Peti sejuk selama 20 minit. ⠀ 
Dengan menggunakan mixer, pukul krim keju dan mentega kacang sehingga sebati. Ketepikan. ⠀ Dalam mangkuk besar lain, pukul setengah dan setengah, susu dan campuran puding sehingga sebati sepenuhnya. Biarkan 2 minit, sehingga puding sedikit ditetapkan. 
Menambah puding dan ais krim untuk campuran krim keju. Pukul hingga licin. ⠀ 
Buang kerak dari peti sejuk. Top dengan separuh daripada pengisian, menyebarkan sama rata. Taburkan dengan cookies. Menambah baki pengisian, maka atas dengan baki cookie kerak. 
Perlahan-lahan tolak ke bawah untuk meliputi seluruh pai. ⠀ Membekukan selama 8 jam atau semalaman. Keluarkan dari peti sejuk 40-60 minit sebelum dihidangkan. 
Hujan renyai-renyai dengan sos karamel dan kacang cincang. 


Peanut Buttercheese Cookie Pie - Tastemade shared from Kakwan Citarasawan
Republish by The CC Resepi

0 comments:

Post a Comment

 
;