3 Oct 2013

Tok Aji serban

Tok Aji serban -



Tok Aji serban



Bahan-bahan



Lapisan Bawah

2 cawan pulut

*Masak pulut seperti biasa, masak bersama sedikit santan cair dan sedikit garam untuk menambahkan lemak.





Lapisan Atas

3 cawan santan pekat

1/2 cawan gula putih

1/2 cawan gula merah

3 biji telur 1 s/t garam



Cara-cara membuat



Lapisan Bawah (pulut)

Kukuskan pulut sehingga masak.

Setelah masak, keluarkan dari pengukus, mampatkan pulut tadi cantik-cantik.

Ketika masih panas, tuangkan adunan atas dan masak semula.Lapisan serbannya

Masukkan semua bahan dalam mngkuk dan kacau sehingga sebati.

Tapis terlebih dahulu, kemudian tuangkan ke atas pulut yang telah dimampatkan tadi.

Kukuskan lebih kurang 30 minit.



Setelah sejuk, boleh lah dipotong kecil.



Tok Aji serban shared from shaed

Republish by The CC Resepi

0 comments:

Post a Comment

 
;