Mango Rose Cheese Tart
Kulit Tart
250gm tepung rose/superfine
120gm mentega
40gm gula kaster
1 biji telur C
Cara-cara :
- Putar mentega dan gula hingga berkrim. Masukkan telur, putar sebati. Masukkan tepung dan uli menjadi doh.
- Tekan ke dalam acuan tart.
- Bakar pada suhu 170C di dalam oven yang di panaskan dahulu selama 25 minit. Angkat dan sejukkan dahulu kulit tart.
250gm cream cheese Tatura dari peti sejuk
120ml dairy whipping cream - putar hingga pekat
40gm gula kaster
1/2 sudu besar lemon jus
1/4 biji manga - potong dadu
Hiasan - Mango Rose
2 biji manga - kupas kulit, potong kedua belah sisi dan hiris menyerong
Decogel + sedikit air untuk mengilap
Putar cream cheese hingga berkrim, masukkan jus lemon, potongan manga dan gula kaster, putar hingga manga hancur dan rata. Kaup balikkan dengan whipping cream yang telah di putar hingga sebati. Masukkan ke dalam piping bag dan picit ke dalam kulit tart.
Susun hirisan manga bermula dari tengah membentuk kelopak manga rose. Sapu kelopak manga dengan decogel supaya berkilat dan warna manga tidak kusam.
Mango Rose Cheese Tart
Mango Rose Cheese Tart shared from Kakwan Citarasawan
Republish by The CC Resepi