Mango Coconut Puding / Puding Manga Santan
Puding Manga
4 sudu besar puri manga (manga yang di kisar halus)
500ml air
2 sudu kecil serbuk agar-agar
100gm gula pasir
Satukan air, serbuk agar-agar dan gula pasir, masak hingga mendidih. Angkat dan masukkan puri manga, whisk hingga rata. Tuang ke dalam acuan, biarkan beku.
Sementara itu sediakan puding santan.
Puding Santan
500ml air
150ml santan kotak
2 1/2 sudu kecil serbuk agar-agar
secubit garam
120gm gula pasir
2 helai daun pandan - disimpul
Satukan semua bahan di atas dan masak hingga mendidih. Keluarkan daun pandan.
Tuang perlahan-lahan ke atas lapisan puding manga. Simpan di dalam peti sejuk sehingga beku. Enak di hidang dingin
Mango Coconut Puding / Puding Manga Santan
Mango Coconut Puding / Puding Manga Santan shared from Kakwan Citarasawan
Republish by The CC Resepi