7 Jun 2016 0 comments

Donut Kastard Nona

Donut Kastard Nona -

Donut Kastard Nona
Dr. Oetker Nona Donut Premix

Bahan-bahan




Penyediaan :
  1. Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, kacau sebati.  Tutup dan biarkan doh rehat selama 40minit.
  2. Di atas permukaan yang di tabur tepung, canai doh setebal 1.5cm.  Terapkan doh dengan acuan donat.
  3. Letak donat di atas dulang yang bertepung, tutup dan biarkan rehat 15 minit.
  4. Panaskanminyak di dalam kuali ke suhu 180C, goreng selama 1 1/2 minit (setiap belah) atau sehingga warna kuning keemasan.
  5. Angkat dan toskan di atas kertas tisu.  Biarkan sejuk dahulu sebelum di hias.
  6. Potong donut secara melintang, paipkan inti kastard di tengahnya.  Tutup dan hias mengikut kesukaan.

Inti Kastard



Cara-cara :
Satukan instant custard dan susu segar, putar hingga likat dan warna custard bertukar dari putih menjadi kuning lebih kurang 3-4 minit.  Masukkan ke dalam piping bag sebelum di paip ke dalam donut..  Tidak perlu di masak.



Selain itu anda juga boleh menghias pelbagai bentuk dan warna dengan Donuts Nona Original!








Donut Kastard Nona
- Ketahui lebih lanjut -


Donut Kastard Nona shared from Kakwan Citarasawan
Republish by The CC Resepi
6 Jun 2016 0 comments

Ikan Tenggiri Masak Lemak Cili Api

Ikan Tenggiri Masak Lemak Cili Api - Bahan bahan 4 potong ikan Tenggiri Santan secukupnya 7 biji belimbing buluh 2 batang serai dititik Selai daun kunyit  1 biji tomato  Garam dan gula  secukup rasa Bahan Ditumbuk 2 inci kunyit 7 biji cili padi   Cara Memasak Ikan Tenggiri Masak Lemak : Cuci Ikan dan tos  Panaskan periuk, masukkan santan, bahan ditumbuk. Biarkan mendidih sambil kacau supaya santan tak pecah

Ikan Tenggiri Masak Lemak Cili Api shared from Ainie
Republish by The CC Resepi
 
;