1 cawan kacang tanah masin ⠀
½ cawan mentega, cair ⠀ INTI: ⠀
1 (16 oz) jar fudge panas ⠀
1 (8 oz) keju krim pakej, lembut ⠀
1 ½ cawan mentega kacang berkrim ⠀
2 cawan sejuk setengah dan setengah ⠀
1 cawan sejuk susu ⠀
1 (5.1 oz) pakej vanila segera campuran puding ⠀
4 cawan ais krim vanila, lembut ⠀
2 kotak cookies, dicincang (atau anda boleh menggantikan cookies mentega kacang) ⠀
¼ cawan sos karamel ⠀
½ cawan masin kacang tanah, dicincang kasar ⠀
LANGKAH: ⠀
Dalam pemproses makanan, menambah cookies Do-si-dos dan kacang. Proses sehingga halus runtuh. Tambah mentega dan nadi hanya sehingga bercampur-campur. Tekan separuh daripada adunan ke dalam springform pan 10 inci.
Tuangkan fudge panas di atas kerak, menyebarkan sama rata. Peti sejuk selama 20 minit. ⠀
Dengan menggunakan mixer, pukul krim keju dan mentega kacang sehingga sebati. Ketepikan. ⠀ Dalam mangkuk besar lain, pukul setengah dan setengah, susu dan campuran puding sehingga sebati sepenuhnya. Biarkan 2 minit, sehingga puding sedikit ditetapkan.
Menambah puding dan ais krim untuk campuran krim keju. Pukul hingga licin. ⠀
Buang kerak dari peti sejuk. Top dengan separuh daripada pengisian, menyebarkan sama rata. Taburkan dengan cookies. Menambah baki pengisian, maka atas dengan baki cookie kerak.
Perlahan-lahan tolak ke bawah untuk meliputi seluruh pai. ⠀ Membekukan selama 8 jam atau semalaman. Keluarkan dari peti sejuk 40-60 minit sebelum dihidangkan.
Hujan renyai-renyai dengan sos karamel dan kacang cincang.
Peanut Buttercheese Cookie Pie - Tastemade shared from Kakwan Citarasawan
Republish by The CC Resepi