Biskut Buah Kana
Bahan-bahan
150 gm mentega
70 gm gula aising
1 biji kuning telur
1 sudu teh esen vanila
200 gm tepung gandum
70 gm tepung jagung
1/2 sudu teh baking powder
Jem strawberry atau yang disukai secukupnya
Acuan biskut kana - tabur tepung
Menghasilkan 55 biji
Penyediaan :
Ayak tepung gandum, tepung jagung dan baking powder. Ketepikan.
Pukul gula, mentega dan kuning telur dengan sudip kayu hingga sebati.
Masukkan esen vanila, kacau rata.
Masukkan bahan ayak. Uli hingga menjadi doh.
Simpan doh di dalam bekas kedap udara sementara membentuknya.
Ambil sedikit doh dan tekan ke dalam acuan buah kana yang ditaburi sedikit tepung.
Ketukkan acuan untuk mengeluarkannya dan atur di atas dulang pembakar yang di gris marjerin. Bakar pada suhu 160C selama 20-25 min atau hingga masak.
Biar suam atas redai sebelum disapu jem dan ditangkupkan.
Bila sejuk, simpan di dalam bekas kedap udara.
Biskut Buah Kana
Biskut Buah Kana shared from Kakwan Citarasawan
Republish by The CC Resepi