Fillet Ikan Tempura dan Salsa Manga
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan-bahan
2 keping fillet ikan Tempura Pacific West
1 biji manga masak, potong dadu
1 cawan tomato cherry belah 2
4 tangkai daun ketumbar, hiris
4 ulas bawang merah, potong dadu
2 sudu besar minyak zaitun
2 sudu besar jus limau nipis atau jus lemon
sedikit garam dan serbuk lada hitam
Cara-cara :
- Goreng fillet ikan hingga keperangan tanpa perlu nyahbeku.
- Dalam mangkuk satukan potongan manga, tomato, bawang dan daun ketumbar.
- Gaul bersama minyak zaitun, jus limau, garam dan serbuk lada hitam.
- Untuk hidangan, letak salsa manga di atas kepingan ikan.
Fillet Ikan Tempura dan Salsa Manga
Fillet Ikan Tempura dan Salsa Manga shared from Resipi Citarasawan
Republish by The CC Resepi