Kek Chocolate Pisang Moist
Bahan-bahan
1/2 cawan mentega
1/2 cawan gula perang
1/4 cawan gula kaster
1 biji telur A
2 sudu kecil esen vanilla
4 biji pisang berangan, lecek halus
1/4 cawan cream masam (sour cream) atau yogurt
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan serbuk koko
1 sudu teh baking soda
1 cawan milk chocolate chips
Loyang 9x5x3, gris mentega
Penyediaan :
- Panaskan oven pada suhu 170C.
- Putar mentega, gula dan gula perang hingga berkrim dan sebati.
- Masukkan telur, esen vanila, pisang dan yogurt. Putar hingga rata.
- Masukkan tepung, serbuk koko dan baking soda, kacau rata.
- Tuang ke dalam loyang dan tabur dengan chocolate chips, tekan sedikit di atas adunan.
- Bakar selama 35-45 minit sehingga masak. Cucuk dengan lidi jika keluar bersih bolehlah di keluarkan dari oven.
- Kek akan menjadi lebih moist jika di simpan lebih 1 hari.
Kek Chocolate Pisang Moist
Kek Chocolate Pisang Moist shared from Resipi Citarasawan
Republish by The CC Resepi
0 comments:
Post a Comment