Meringue Chocolate Chips Cookies
Bahan A
100ml putih telur
1/8 sudu teh cream of tartar
120gm gula kaster
Bahan B
10gm tepung jagung
100gm kacang tanah - di panggang
60gm hirisan badam - di panggang
80gm coklat chips
1 sudu teh cappucino emulco / mocca / coffee
Serbuk koko untuk taburan
Cara-cara :
- Pukul bahan A menggunakan kelajuan tinggi hingga kental dan bertanduk.Masukkan bahan B, kaup balik hingga rata.
- Sudukan setengah sudu kecil ke atas loyang yang di alas baking paper.
- Panaskan oven dan bakar pada suhu 140C selama 30-40 minit, gunakan turbo fan untuk 10 minit terakhir supaya putih telur masak sepenuhnya. Tekan dengan jari, jika atasnya masih lembut, tambahkan masa bakar.
- Apabila biskut sejuk, ayak serbuk koko di atasnya, terus simpan di dalam bekas kedap udara.
Meringue Chocolate Chips Cookies
Meringue Chocolate Chips Cookies shared from Kakwan Citarasawan
Republish by The CC Resepi