22 May 2017 0 comments

Bubur Labu Yogurt - Nestlé Yogurt

Bubur Labu Yogurt - Nestlé Yogurt -

Dessert - Bubur Labu Yogurt

Bahan-bahan


Masa :  20 minit

Penyediaan :
  1. Satukan labu, air dan daun ke dalam periuk, masak hingga mendidih dan labu empuk.
  2. Tutup api, ketepikan sebahagian isi labu.  Sebahagian lagi biarkan di dalam periuk bersama air rebusannya.
  3. Masukkan labu yang di ketepikan tadi ke dalam mangkuk hidangan.  Ketepikan.
  4. Kembalikan periuk ke atas dapur, masukkan gula dan garam.  Masak hingga gula larut.
  5. Kemudian masukkan susu cair.  Biarkan mendidih sebentar.
  6. Angkat, keluarkan daun pandan dan masukkan kesemuanya ke dalam pengisar.
  7. Masukkan yogurt dan kisar hingga halus.
  8. Tuang ke dalam mangkuk hidangan berisi isi labu tadi.
  9. Sedia di hidang panas atau dingin.


Bubur Labu Yogurt

Bahan yang di ganti
325 ml santan di ganti dengan 200 ml susu cair dan 125 ml yogurt

Bubur Labu Yogurt - Nestlé Yogurt shared from Kakwan Citarasawan
Republish by The CC Resepi
21 May 2017 0 comments

Kuih Bakar Yogurt Crabstick - Nestlé Yogurt

Kuih Bakar Yogurt Crabstick - Nestlé Yogurt -

Kuih Bakar Yogurt Crabstick - Nestlé Yogurt

Bahan A
140 gm tepung gandum
3 biji telur Grade A
125 ml susu cair
125 ml Nestle Natural Yogurt
1/2 sudu teh garam
1/4 sudu teh serbuk lada putih

Bahan B
3 crabstick - potong 2
1/4 cawan sayuran campur sejuk beku
1 tangkai daun bawang atau daun sup, hiris halus

Acuan Muffin, gris dengan minyak
Menghasilkan 6 biji
Masa :  25 minit

Penyediaan :
Panaskan oven pada suhu 200C.  Panaskan acuan muffin selama 10 minit.
Satukan semua bahan A, kacau rata dan tapis ke dalam jug kecil.
Keluarkan acuan muffin dari oven.  Tuang 1/2 adunan ke dalam acuan.
Cucuk crabstick di tengahnya dan tabur dengan sayur campur.
Tuang baki adunan hingga penuh dan tabur dengan hirisan daun bawang dan daun sup.
Bakar selama 15 - 20 minit hingga masak.

Ramuan yang di ganti :  250 ml santan
di ganti dengan 125 ml susu dan 125 ml yogurt





Kuih Bakar Yogurt Crabstick - Nestlé Yogurt shared from Kakwan Citarasawan
Republish by The CC Resepi
 
;