Kepingan Keju Pastry Puffs
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan-bahan
1 paket KAWAN pastry puffs 5x5in
250 gm krim keju Tatura
4 sudu besar gula aising
100 ml non-diary whipping cream
1 sudu kecil esen vanila
Buah-buahan strawberry, blueberry, cerry atau yang di sukai
Cara-cara :
Potong kepingan pastry puffs kepada 2 kepingan setiap satu.
Susun di atas dulang pembakar dan tekan supaya mampat.
Cucuk permukaan dengan garpu.
Bakar pada suhu 175C sehingga permukaan puffs keperangan.
Keluarkan dari oven dan sejukkan dahulu.
Sementara itu putar non dairy whiping cream hingga kental. Ketepikan.
Dalam bekas lain, putar krim keju, esen vanila dan gula aising hingga sebati.
Masukkan whipping cream sedikit demi sedikit dan kaup balik hingga sebati.
Masukkan adunan keju ke dalam piping bag.
Picit ke atas kepingan puffs dan hias dengan buah-buahan yang di sukai.
Nota : Tujuan mampatkan pastry puffs supaya ianya tidak terlalu kembang dan mengelembung.
Kepingan Keju Pastry Puffs
Kepingan Keju Pastry Puffs shared from Resipi Citarasawan
Republish by The CC Resepi