Sup Telur Puyuh Akar Lotus
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan-bahan
20 biji telur puyuh rebus
1 batang akar lotus, buang kulit
4 hiris halia
2 ulas bawang putih hiris
1 sudu besar goji berries
1.5 liter air rebusan ayam
1/2 batang carrot, potong
3 tangkai daun bawang, potong
1 sudu kecil garam
1 sudu kecil serbuk lada putih
1 sudu besar minyak untuk menumis
Penyediaan :
- Hiris nipis akar lotus.
- Panaskan minyak, tumis halia dan bawang putih hingga naik bau.
- Masukkan akar lotus, goji, carrot dan air rebusan ayam.
- Masak hingga mendidih, perasakan dengan garam dan lada putih.
- Akhir sekali masukkan daun bawang dan telur puyuh.
- Didihkan sebentar dan angkat.
Sup Telur Puyuh Akar Lotus
Sup Telur Puyuh Akar Lotus shared from kakwan
Republish by The CC Resepi