Pokok kendondong di rumah saya ni sentiasa berbuah . Buah kendondong madu sedap dimakan macam tu saja atau boleh juga dibuat jus . Yummy alhamdulillah sangat sedap jus kedondong ni..
BAHAN-BAHAN :
20 biji buah kendondong masak ranum
8-10 biji asam boi - boleh tambah
air masak secukupnya
gula secukup rasa
ais
CARA BUAT JUS :
Kupas semua kulit buah kendondong dan diambil isi buah , ambil semua isi asam boi . Masak air secukupnya bersama gula untuk dibuat air gula , ketepi kan dulu .Masukkan buah kendondong bersama asam boi ke dalam blender dan masukkan air secukupnya . Kisar sampai buah kedondong dan asam boi hancur dan sebati dgn air . Tuangkan jus kedondong ni dlm jug kemudian boleh la ditambah air gula secukupnya . Hidangkan jus kedondong dengan air .
Jus kedondong asam boi shared from Nennie
Republish by The CC Resepi
0 comments:
Post a Comment