8 Mar 2015 0 comments

Melemakkan pulut

Melemakkan pulut -




Ermmm....memang sedap makan pulut mangga.Selain dari santan yang fresh dan mangga yang manis.Pulut yang lemak juga salah satu syarat utama untuk menyedapkan masakan ini.Satu petua untuk mendapatkan rasa pulut yang lemak dan enak ialah dengan cara merendam pulut semalaman kemudian masak dengan air kelapa.Pasti rasa pulut lebih menyelerakan.Cubalah:)







Melemakkan pulut shared from shaed

Republish by The CC Resepi
7 Mar 2015 0 comments

Sotong Sumbat Masam Manis

Sotong Sumbat Masam Manis -
Sotong Sumbat Masam Manis Bahan-bahan 6 ekor sotong sederhana besar 250gm isi udang cincang 3 batang crab stick - cincang halus 50gm serbuk roti (breadcrumbs) 1 biji telur ayam 1/2 labu bawang besar - cincang halus sedikit garam dan serbuk lada sulah Sos Masam Manis 4 sudu besar sos cili 1 sudu besar sos tomato 1 sudu besar kicap cair 1 biji tomato - potong dadu 1 hiris nenas - potong



Sotong Sumbat Masam Manis shared from Kakwan Citarasawan

Republish by The CC Resepi
 
;