Biskut Butterscoth Chocolate Chips
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan A
250 gram mentega
220 gula perang (1 1/4 cawan)
1 sudu kecil esen vanilla / butter vani1la
1 biji telur
Bahan B
350 gm tepung gandum (2 1/2 cawan)
70 gm tepung jagung (1/2 cawan)
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil soda bikarbonat
50 ml minyak masak (6 sudu besar)
Bahan C
150 gm butterscoth chocolate chips (1 cawan)
150 gm chocolate chips (1 cawan)
Cara-cara :
- Sebatikan bahan A dengan senduk kayu hingga berkrim.
- Masukkan bahan B dan kacau menjadi doh yang lembut,
- Masukkan bahan C, gaul rata. Doh agak lembik.
- Rehatkan adunan selama 30 minit di dalam peti sejuk.
- Masukkan adunan ke dalam piping bag dengan muncung nozzle bulat.
- Picit ke atas dulang yang di alas baking paper.
- Jarakkan biskut untuk mengembang.
- Bakar selama 20 minit suhu 150C api atas bawah.
- Biarkan di atas redai sehingga biskut keras.
- Simpan dalam bekas kedap udara.
Biskut Butterscoth Chocolate Chips
Biskut Butterscoth Chocolate Chips shared from kakwan
Republish by The CC Resepi