9 Aug 2019

Biskut Butterscoth Chocolate Chips

Biskut Butterscoth Chocolate Chips -

Biskut Butterscoth Chocolate Chips 
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan A
250 gram mentega
220 gula perang (1 1/4 cawan)
1 sudu kecil esen vanilla / butter vani1la
1 biji telur

Bahan B
350 gm tepung gandum (2 1/2 cawan)
70 gm tepung jagung (1/2 cawan)
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil soda bikarbonat
50 ml minyak masak (6 sudu besar)

Bahan C
150 gm butterscoth chocolate chips (1 cawan)
150 gm chocolate chips (1 cawan)

Cara-cara :

  1. Sebatikan bahan A dengan senduk kayu hingga berkrim.
  2. Masukkan bahan B dan kacau menjadi doh yang lembut,
  3. Masukkan bahan C, gaul rata.  Doh agak lembik.
  4. Rehatkan adunan selama 30 minit di dalam peti sejuk.
  5. Masukkan adunan ke dalam piping bag dengan muncung nozzle bulat.
  6. Picit ke atas dulang yang di alas baking paper.
  7. Jarakkan biskut untuk mengembang.
  8. Bakar selama 20 minit suhu 150C api atas bawah.
  9. Biarkan di atas redai sehingga biskut keras.
  10. Simpan dalam bekas kedap udara.


Biskut Butterscoth Chocolate Chips


Biskut Butterscoth Chocolate Chips shared from kakwan
Republish by The CC Resepi

0 comments:

Post a Comment

 
;