Biskut Dalgona Biscoffee
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan A
280 gm mentega tawar (unsalted)
160 gm gula kastor
250 gm tepung gandum
30 gm tepung jagung
25 gm serbuk nescafe gold
50 gm biskut Biscoff
1/2 sudu teh baking powder
Hiasan
Putih telur
Crumble Biskut Biscoff
Coklat putih yang di cairkan.
Cara-cara :
Kisar Nescafe Gold dan Biscoff hingga halus.
Pukul mentega dan gula dengan senduk kayu hingga sebati.
Masukkan tepung, tepung jagung dan serbuk nescafe biscoff.
Uli menjadi doh yang lembut.
Sudukan 1/2 sudu kecil adunan dan gulingkan dalam crumble biskut biscoff.
Bakar pada suhu 150c selama 30 minit.
Drizzle dengan coklat putih.
Nota : Jika ingin rasa coffee yang lebih kuat, gantikan dengan Nescafe biasa atau lebihkan sukatannya.
Biskut Dalgona Biscoffee
Biskut Dalgona Biscoffee shared from kakwan
Republish by The CC Resepi