Panduan Hidangan Istimewa Kuih Bahuwa yang juga dikenali Kuih Bahulu Terengganuen. Cara menyediakan Kuih Bahulu Terengganuen Kuih Bahuwa dan Panduan hidangan Kuih Muih Tradisional. Resepi Kuih Bahuwa Citarasa Terkini. Merujuk Buku Koleksi Resepi Baru 2013 Kuih Muih Tradisional sentuhan Moden.
Bahan-bahan Resepi Kuih Bahuwa
6 biji telor ayam1 1/2 cawan gula pasir
1 1/2 cawan tepung gandum
1 camca teh esen vanila
1 camca teh bikarbonat soda
secubit garam
Cara Menyediakan Kuih Bahuwa
Telur dan gula dipukul dengan menggunakan mixer sehingga kembang. Kemudian dicampurkan pula esen vanila dan garam. Setelah rata campurkan pula tepung yang telah diayak bersama bikarbonat soda sedikit demi sedikit sambil dipukul sehingga rata. Jika suka boleh juga dicampurkan sedikit esen hijau.
Kemudian bolehlah dibakar kedalam ketuhar yang telah dipanaskan 200C terlebih dahulu selama 30-40 minit. Sedap dimakan ketika panas.
Koleksi Kuih Muih Tradisional
Cara menyediakan Kuih Muih Tradisional Tempatan. Resepi Kuih Bahulu Terengganuen atau Kuih Bahuwa. Masakan Kuih Muih Tempatan. Panduan Hidangan Kuih Bahulu Terengganuen Kuih Bahuwa. Selamat mencuba.
0 comments:
Post a Comment