Bahan bahan
- 1/2 kg ubi keledek ( direbus & dilenyek )
- 1 1/2 cawan tepung gandum
- gula pasir
- sedikit garam
Cara cara
- Uli ubi keledek yang sudah dilenyek dengan tepung gandum.Masukkan sedikit garam.sekiranya tepung masih melekat pada tangan bolehlah tambah sedikit tepung sehingga adunan tidak melekat pada tangan.
- Ambil sedikit adunan bulatkan dan leperkan.Seterusnya letakkan gula pasir ditengah2.Tutup dan bentukkan menjadi bujur macam dalam gambar tu..
- Seterusnya goreng sehinnga kuning keemasan
* INgat!!! Hati2 jangan pulak bila diangkat terus makan..nanti x pasal2 pulak mulut en suami melecur...gula yang ada kat tengah2 kuih tu panas sangat2 bila diangkat...
Cek mek molek shared from shaed
Republish by The CC Resepi
0 comments:
Post a Comment