28 Nov 2013

Biskut Almond London

Biskut Almond London -
Bahan-bahan:


  • 1 pek buttercup

  • 110 g gula aising

  • 1 biji telur

  • 1 sudu teh esen vanila

  • 300 g tepung gandum (diayak)

  • 180 g tepung jagung (diayak)

  • 40 g serbuk badam

  • 200 g badam bakar (bakar dengan api kecil)

  • mangkuk kertas


Bahan Hiasan


  • 400 g coklat masakan

  • 60 g badam cincang

  • 1 sudu lemak sayuran/ buttercup


Cara penyediaannya:


  1. Pukul buttercup,gula aising,telur dan esen vanila hingga sebati.

  2. Masukkan tepung gandum dan tepung jagung serta serbuk badam.Uli perlahan-lahan menjadi doh yang lembut.

  3. Ambil sedikit adunan, isikan ditengah-tengah dengan badam bakar dan bulatkan. Atur dalam tin pembakar.

  4. Bakar pada suhu 180 C selama 20 minit atau hingga masak.Biar sejuk.

  5. Untuk hiasan. Cairkan coklat masakan dan lemak sayuran/buttercup dalam periuk. Buat double boil.

  6. Letak biskut dalam mangkuk kertas.Sudukan sedikait coklat dan tabur badam.








Biskut Almond London shared from shaed

Republish by The CC Resepi

0 comments:

Post a Comment

 
;