28 Dec 2015

Kulat Sisir / Cendawan Kukur Masak Lemak Cili Padi

Kulat Sisir / Cendawan Kukur Masak Lemak Cili Padi -

Kulat Sisir / Cendawan Kukur Masak Lemak Cili Padi

Bahan-bahan (Ingredient)


Cara-cara :
  1. Jika menggunakan kulat yang masih basah, keringkan dahulu di bawah terik matahari hingga kering untuk mengelakkan ia hancur ketika di masak.
  2. Kemudian cuci dan buang bahagian pangkal yang keras dan sisa kulit kayu.  Rendam dan bilas hingga bersih.
  3. Tumbuk bawang merah, bawang putih, kunyit hingga lumat.  Masukkan ikan bilis dan cili padi dan tumbuk kasar.
  4. Masukkan bahan tumbuk ke dalam periuk bersama serai, santan dan kulat.  Perasakan dengan garam dan perasa secukupnya.  Masak dengan api sederhana hingga mendidih, sambil di kacau perlahan.
Kulat Sisir / Cendawan Kukur Masak Lemak Cili Padi

Kulat Sisir / Cendawan Kukur Masak Lemak Cili Padi shared from Kakwan Citarasawan
Republish by The CC Resepi

0 comments:

Post a Comment

 
;