8 Jan 2016

Buko Pandan

Buko Pandan -

Buko Pandan

Bahan-bahan (Ingredient)


Satukan bahan jeli pandan dan masak hingga mendidih.  Tuang ke dalam bekas kecil dan biarkan sehingga beku.  Kemudian potong kiub kecil.  Ketepikan.

Bahan-bahan (Ingredient)

Bahan B


Cara-cara :
  1. Didihkan air yang banyak.  Masukkan sago, didihkan hingga sago menjadi jernih.  Toskan dan alirkan air paip untuk membuang kanjinya.  Toskan.
  2. Dalam mangkuk, satukan sago, isi kelapa, susu pekat, whipping cream dan kiub jeli pandan.  Gaul rata dan simpan di dalam peti sejuk.
  3. Enak di hidang dingin begitu saja atau bersama ais cream.


  Buko Pandan


Buko Pandan shared from Kakwan Citarasawan
Republish by The CC Resepi

0 comments:

Post a Comment

 
;