25 Jan 2019

Tart Nutella

Tart Nutella -

Tart Nutella
Resipi by Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-bahan
125 gm mentega
40 gm gula perang halus
1 sudu kecil esen vanila
200 gm tepung gandum
1 sudu besar tepung jagung
40 gm serbuk badam
1 botol Nutella 350 gm

Cara-cara :

  1. Pukul mentega, esen vanila dan gula dengan senduk kayu hingga sebati.
  2. Masukkan tepung dan serbuk badam.
  3. Gaul hingga menjadi doh yang lembut.
  4. Rehatkan selama 15 minit.
  5. Canai dan terap dengan acuan tart.
  6. Bakar pada suhu 150C di rak bawah selama 15 minit.
  7. Keluarkan dari oven dan biarkan sejuk.
  8. Setelah sejuk, paipkan nutella ke atas biskut.
  9. Bakar semula di rak atas selama 15 minit hingga nutella set.


Tart Nutella


Tart Nutella shared from Resipi Citarasawan
Republish by The CC Resepi

0 comments:

Post a Comment

 
;