3 Apr 2020 0 comments

Biskut Dalgona Biscoffee

Biskut Dalgona Biscoffee -

Biskut Dalgona Biscoffee
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan A
280 gm mentega tawar (unsalted)
160 gm gula kastor
250 gm tepung gandum
30 gm tepung jagung
25 gm serbuk nescafe gold
50 gm biskut Biscoff
1/2 sudu teh baking powder

Hiasan
Putih telur
Crumble Biskut Biscoff
Coklat putih yang di cairkan.

Cara-cara :
Kisar Nescafe Gold dan Biscoff  hingga halus.
Pukul mentega dan gula dengan senduk kayu hingga sebati.
Masukkan tepung, tepung jagung dan serbuk nescafe biscoff.
Uli menjadi doh yang lembut.
Sudukan 1/2 sudu kecil adunan dan gulingkan dalam crumble biskut biscoff.
Bakar pada suhu 150c selama 30 minit.
Drizzle dengan coklat putih.

Nota :  Jika ingin rasa coffee yang lebih kuat, gantikan dengan Nescafe biasa atau lebihkan sukatannya.

Biskut Dalgona Biscoffee


Biskut Dalgona Biscoffee shared from kakwan
Republish by The CC Resepi
0 comments

Dalgona Coffee

Dalgona Coffee -

Dalgona Coffee
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-bahan
2 sudu besar Nescafe Gold atau Nescafe
2 sudu besar gula
2 sudu besar air panas
2 gelas susu panas atau sejuk

Penyediaan :
  1. Satukan Nescafe, gula dan air panas.
  2. Hand mixer dengan kelajuan tinggi hingga kembang dan gebu.
  3. Tuang susu panas atau sejuk ke dalam gelas.
  4. Letak bancuhan coffee di atasnya.
  5. Tambah ais jika suka.
  6. Kacau sebelum minum.

Dalgona Coffee


Dalgona Coffee shared from kakwan
Republish by The CC Resepi
 
;