Bahan2nya
- 2 1/2 cawan tepung pau (de jual kat mall)
- 3/4 sudu teh yis (mauripan)
- 1/2 sudu teh baking powder
- 4 sudu besar gula kastor
- 1 sudu besar lemak sayuran
- 1 sudu teh bread softener
- 1/2 cawan air suam
cara-cara membuatnya
1. Masukkan semua bahan kecuali air suam.
2. Uli dan masukkan sedikit demi sedikit air suam.
3. Uli sehingga adunan tidak melekat pada tangan.
4. Biarkan doh selama 10 minit.
5. Bulat doh kepada ketul2 kecik.
6. Leperkan dan letak inti.(saya letak inti kaya) dan tutup kemas.
7. Rehatkan pau selama 45 minit sebelum dikukus.
8. Selepas itu bolelah dikukus.
1. Masukkan semua bahan kecuali air suam.
2. Uli dan masukkan sedikit demi sedikit air suam.
3. Uli sehingga adunan tidak melekat pada tangan.
4. Biarkan doh selama 10 minit.
5. Bulat doh kepada ketul2 kecik.
6. Leperkan dan letak inti.(saya letak inti kaya) dan tutup kemas.
7. Rehatkan pau selama 45 minit sebelum dikukus.
8. Selepas itu bolelah dikukus.
Homemade punya pau shared from shaed
Republish by The CC Resepi
0 comments:
Post a Comment