Arini kite tengok pulak resepi kuih sagu.
Best jugak petang2 makan kuih ni...TRy Buat SEndiri Je...REsePinya SEnang JEr..
JOm TGok Resepinya
Bahan2nya..
1. 2 cawan sagu
2. 5 cawan air
3. 1/2 cawan gula pasir
4. pewarna merah @ sirap pun bole..
5. daun pandan
6. kelapa parut
7. garam dan gula secukup rasa yang digaul pada kelapa parut
Cara-cara membuatnya.
1. Basuh sagu dan toskan
2. Masukkan air,gula, daun pandan dan pewarna.Biarkan sehingga air mendidih.
3. Masukkan sagu td.
4. Kacau sehingga pekat dan sagu menjadi jernih.
5. Angkat dan masukkan dalam loyang.
6. Biarkan dan sejukkan.
7. Bila dah keras sikit bolehlah dipotong.
8. Potongan sagu tadi di terbalikkan pada kelapa parut yang sudah digaul dengan gula dan garam.
1. Basuh sagu dan toskan
2. Masukkan air,gula, daun pandan dan pewarna.Biarkan sehingga air mendidih.
3. Masukkan sagu td.
4. Kacau sehingga pekat dan sagu menjadi jernih.
5. Angkat dan masukkan dalam loyang.
6. Biarkan dan sejukkan.
7. Bila dah keras sikit bolehlah dipotong.
8. Potongan sagu tadi di terbalikkan pada kelapa parut yang sudah digaul dengan gula dan garam.
Resepi kuih sagu shared from shaed
Republish by The CC Resepi
0 comments:
Post a Comment