8 Oct 2016

Cempedak Goreng Rangup

Cempedak Goreng Rangup -

Cempedak Goreng Rangup

Bahan-bahan
3/4 cawan tepung beras
1/4 cawan tepung gandum
1 sudu besar marjerin
1/4 sudu teh serbuk kunyit
1 sudu teh garam
1/2 sudu teh gula
Air secukupnya


Penyediaan :
Guna buah cempedak yang tidak terlalu masak supaya tidak menyerap minyak.
Satukan tepung beras, tepung gandum, marjerin, garam dan gula.
Ramas hingga menjadi seperti serbuk roti.
Masukkan air sedikit-sedikit dan ramas dengan tangan hingga mendapat adunan yang tidak terlalu pekat atau cair.
Pastikan adunan bersalut rata dengan cempedak.
Panaskan minyak, celup cempedak ke dalam adunan dan goreng hingga masak.
Toskan sedia di makan rangup.

Cempedak Goreng Rangup


Cempedak Goreng Rangup shared from Kakwan Citarasawan
Republish by The CC Resepi

0 comments:

Post a Comment

 
;