Biskut Aiscream
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan-bahan
260gm mentega
120gm gula aising
320gm tepung rose
20gm tepung kastard
80gm tepung jagung
1/2 sudu teh serbuk penaik
50gm serbuk badam - di sangai dahulu
Hiasan : Coklat Masakan Cair dan manik gula
Kuning telur untuk sapuan
Penyediaan :
Putar mentega, gula aising dan pewarna hingga berkrim.
Masukkan kesemua tepung, serbuk badam dan serbuk penaik.
Uli hingga menjadi doh.
Rehatkan doh selama 15 minit.
Canai dan terap menggunakan penerap aiscream.
Bakar pada suhu 150C selama 15-20 minit.
Sejukkan dahulu sebelum di celup coklat masakan cair.
Tabur manik gula sebagai hiasan.
Biskut Aiscream
Biskut Aiscream shared from kakwan
Republish by The CC Resepi
0 comments:
Post a Comment