2 May 2019

Biskut Mazola Pistachios

Biskut Mazola Pistachios -

Biskut Mazola Pistachios
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan A
300gm tepung gandum
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil soda bicarbonate
1/2 sudu kecil garam halus

Bahan B
125gm gula kaster
200ml minyak Mazola
60gm pistachios cincang halus

1 kuning telur untuk sapuan
pistachios cincang

Cara-cara :
  1. Satukan bahan A dan ayak ke dalam bekas.  Masukkan pistachios dan gula kaster, gaul.
  2. Masukkan minyak sedikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh yang lembut.
  3. Bahagikan doh 12gm setiap satu dan bulatkan.
  4. Susun di atas loyang yang di gris, leperkan sedikit doh.
  5. Bakar pada suhu 150C selama 20-25 minit.
  6. Keluarkan dari oven, sapu kuning telur dan tabur pistachios cincang.
  7. Bakar semula selama 5 minit hingga kuning telur kering.
  8. Tujuan meletak pistachios selepas di bakar untuk menggelakkan warnanya jadi kehitaman.


Biskut Mazola Pistachios


Biskut Mazola Pistachios shared from kakwan
Republish by The CC Resepi

0 comments:

Post a Comment

 
;