Biskut Mazola Pistachios
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan A
300gm tepung gandum
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil soda bicarbonate
1/2 sudu kecil garam halus
Bahan B
125gm gula kaster
200ml minyak Mazola
60gm pistachios cincang halus
1 kuning telur untuk sapuan
pistachios cincang
Cara-cara :
- Satukan bahan A dan ayak ke dalam bekas. Masukkan pistachios dan gula kaster, gaul.
- Masukkan minyak sedikit demi sedikit dan uli hingga menjadi doh yang lembut.
- Bahagikan doh 12gm setiap satu dan bulatkan.
- Susun di atas loyang yang di gris, leperkan sedikit doh.
- Bakar pada suhu 150C selama 20-25 minit.
- Keluarkan dari oven, sapu kuning telur dan tabur pistachios cincang.
- Bakar semula selama 5 minit hingga kuning telur kering.
- Tujuan meletak pistachios selepas di bakar untuk menggelakkan warnanya jadi kehitaman.
Biskut Mazola Pistachios
Biskut Mazola Pistachios shared from kakwan
Republish by The CC Resepi
0 comments:
Post a Comment