Biskut Kelapa Nestum
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan-bahan
250 gm marjerin
200 gm gula kaster
1 kuning telur
1 sudu teh esen vanilla
130 gm kelapa parut segar (2 cawan)
40 gm nestum (1/2 cawan)
150 gm tepung ubi ( 1 1/4 cawan)
180 gm tepung gandum ( 1 1/4 cawan)
Cara-cara :
- Sangai kelapa hingga keperangan.
- Apabila suam ramas kasar dengan tangan. Ketepikan.
- Sebatikan marjerin dan gula dengan senduk kayu hingga sebati.
- Masukkan kuning telur, esen vanilla dan kacau rata.
- Masukan tepung ubi, tepung gandum dan nestum.
- Gaul menjadi doh, terap dan canai dengan acuan kesukaan.
- Bakar pada suhu 150C selama 20-25 minit.
Biskut Kelapa Nestum
Biskut Kelapa Nestum shared from kakwan
Republish by The CC Resepi
0 comments:
Post a Comment