Chrysanthemum Jelly
Bahan-bahan
1000ml air
5gm bunga chrysanthemum
150gm gula batu perang
8gm serbuk agar-agar Swallow Globe
Penyediaan :
- Masak air hingga mendidih. Tutup api dan masukkan bunga chrysanthemun. Biarkan selama 15minit.
- Kemudian tapis airnya ke dalam periuk lain. Bunga ketepikan untuk hiasan.
- Masukkan gula batu dan serbuk agar-agar ke dalam periuk berisi air tadi. Didihkan sehingga agar-agar dan gula larut.
- Sediakan bekas kecil, atur bunga di dasarnya. Tuang sedikit larutan agar-agar biarkan beku supaya susunan bunga melekat.
- Tuang baki larutan agar-agar hingga memenuhi acuan. Masukkan ke dalam peti sejuk hingga beku. Enak di hidang dingin.
Chrysanthemum Jelly
Chrysanthemum Jelly shared from Kakwan Citarasawan
Republish by The CC Resepi
0 comments:
Post a Comment