Daging Paprik
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan bahan
300 gm daging lembu, hiris nipis
2 ulas bawang putih (diketuk)
2 sudu besar cili kisar
3 sudu besar sos cili
1 sudu besar sos tomato
2 sudu besar sos tiram
Sedikit air
Minyak untuk menumis
Sayuran - Potong Kasar
1/2 batang lobak merah
4 batang putik jagung
4 batang kacang peas
1/2 lada benggala merah
1/2 bunga kobis
1 labu bawang besar
3 helai daun limau purut
Cara-cara :
- Daging di hiris nipis dan di rebus hingga masak. Ketepikan.
- Panaskan sedikit minyak, tumis bawang putih dan cili kisar hingga naik bau.
- Masukkan daging dan gaul sebati
- Masukkan sos cili, sos tiram dan sos tomato.
- Tambah sedikit air dan masukkan sayuran yang keras dahulu, carrot dan bunga kubis.
- Apabila telah lembut, masukkan daun limau purut dan sayuran lain.
- Tambah sedikit air jika pekat, sedikit garam dan masak hingga sayuran lembut.
Daging Paprik
Daging Paprik shared from Resipi Citarasawan
Republish by The CC Resepi
0 comments:
Post a Comment