9 Feb 2020

Sup Kulit Lembu

Sup Kulit Lembu -

Sup Kulit Lembu
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-Bahan
500 gm kulit lembut siap proses
1/2 inci halia - di ketuk
2 sudu kecil garam
4 cawan air
1 uncang rempah sup
1/2 batang carrot
2 tangkai daun sup
Bawang goreng untuk taburan

Bahan Tumis
3 ulas bawang putih, hiris
3 ulas bawang merah, hiris
1 batang kayu manis - patah 2
4 biji buah pelaga
3 tangkai bunga lawang
2-3 tangkai cengkih
3 sudu besar minyak

Penyediaan  :
  1. Panaskan minyak, tumis bahan tumis hingga naik bau.
  2. Masukkan air, halia dan uncang rempah sup.
  3. Masukkan potongan carrot.
  4. Apabila mendidih, masukkan kulit lembu.
  5. Perasakan dengan garam secukupnya.
  6. Akhir sekali, masukkan daun sup.
  7. Hidang dengan taburan bawang goreng.
  8. Jika suka pedas, boleh tambah cili padi.

Sup Kulit Lembu


Sup Kulit Lembu shared from kakwan
Republish by The CC Resepi

0 comments:

Post a Comment

 
;