14 Apr 2019

Biskut Sagu Strawberry

Biskut Sagu Strawberry -

Biskut Sagu Strawberry
By Kak Wan @ Resipicitarasawan

Bahan-Bahan
250 gm mentega
115 gm gula aising
150 gm tepung sagu
350 gm tepung gandum
25 gm susu tepung
1 kuning telur
2 sudu kecil strawberry emulco
sedikit pewarna merah

Celupan coklat 
150 gm coklat hitam
sedikit cocoa butter

Hiasan : coklat masakan cair dan coklat urai

Cara-cara :
  1. Sebatikan mentega, gula aising dan telur dengan senduk kayu hingga sebati.
  2. Tambah strawberry emulco dan sedikit pewarna merah, kacau rata.
  3. Masukkan tepung sagu, susu tepung dan tepung gandum.
  4. Uli hingga menjadi doh, canai dan terap dengan acuan biskut.
  5. Bakar selama 25 minit pada suhu 140C sehingga masak.
  6. Sejukkan dahulu sebelum di hias coklat.
  7. Cairkan coklat dan cocoa butter secara double boiler.
  8. Celup biskut dan hias dengan coklat urai.

Biskut Sagu Strawberry


Biskut Sagu Strawberry shared from kakwan
Republish by The CC Resepi

0 comments:

Post a Comment

 
;