14 Oct 2013

Daging masak kicap

Daging masak kicap -

Bahan-bahan ( 2 )



  • daging 300g

  • b.merah, b.putih, halia ditumbuk

  • bawang besar dihiris

  • Kicap masin

  • tomato 1 biji



Cara-cara



  1. Daging dibersihkan. Kalau rase cam liat rebus dulu. Potong daging melawan ira daging dan nipis nipis

  2. Gaul kicap + bahan yang ditumbuk dengan daging tadi

  3. Panaskan 2 sudu minyak dan masukkan bawang besar yg dihiris tadi. (Ikut la berape lama, kalau saye suke sampai bawang layu)

  4. Campakkan le daging yang telah digaulkan tadi. Kalau kering tambahkan air utk kuah. Masakkan hingga lembut.

  5. Masukkan tomato yang dibelah 4.






Daging masak kicap shared from shaed

Republish by The CC Resepi

0 comments:

Post a Comment

 
;