22 Oct 2013

Resepi Biskut Sarang Semut

Resepi Biskut Sarang Semut -







Bahan-bahan :



250 gm butter

100 gm gula halus

350 gm tepung gandum.....]

100 gm tepung jagung.......] di ayak

1 biji kuning telur

1 s/teh esen vanilla



Hiasan:



Sedikit coklat rice

secukupnya papercup kecil



Cara membuat:



1. Pukul kembang butter dan gula.

2. Masukkan kuning telur dan esen vanilla dan gaul rata.

3. Masukkan tepung dan susu tepung yg dah diayak dan gaul rata.

4. Parutkan adunan kedalam mangkuk kecil dan sudukan kedalam papercup. (Eryne parut gune pemarut yg sederhana tu kat atas pinggan pastu sudukan dlm papercup)

5. Taburkan coklat rice.

6. Bakar dalam oven dgn suhu 180’C sampai masak (anggaran 15 minit).

7. Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.



Resepi Biskut Sarang Semut shared from shaed

Republish by The CC Resepi

0 comments:

Post a Comment

 
;