3 Oct 2013

Kek Lapis Sarawak

Kek Lapis Sarawak -










Bahan-bahannya:



Bahan A : Dipukul kembang dan ringan

** 250 gm susu pekat

** 250 gm butter





Bahan B :



** 6 biji telur gred A ( jika gred B..7 biji)

** 1 cawan gula halus

** 2 cwn tepung naik sendiri

** 1 s/k esen vanila

** 1 s/k ovallete





Bahan C :

** Kurma / Asam flake / prune / kismis / coklat chips





Cara- caranya :



** Pukul gula dan telur satu persatu sehingga kembang dan gebu / ringan.



** Masukkan bhn A , ovallete , dan esen vanila.Kacau rata.



** Masukkan tpg sedikit demi sedikit sehingga habis.



** Panaskan oven api atas shj, suhu 170'c



** Masukkan 2 sudu besar adunan dlm loyang yg telah dilapik kertas minyak.



** Bakar selama 10 minit.Slps itu lapiskan lagi serta letak kurma @ apa yg disukai dan bakar

10 minit lagi..



** Begitulah sehingga habis.Setelah habis , akhir sekali bakar menggunakan api bwh shj selama

30 minit.




Kek Lapis Sarawak shared from shaed

Republish by The CC Resepi

0 comments:

Post a Comment

 
;