Bahan-bahannya:
Bahan A : Dipukul kembang dan ringan
** 250 gm susu pekat
** 250 gm butter
Bahan B :
** 6 biji telur gred A ( jika gred B..7 biji)
** 1 cawan gula halus
** 2 cwn tepung naik sendiri
** 1 s/k esen vanila
** 1 s/k ovallete
Bahan C :
** Kurma / Asam flake / prune / kismis / coklat chips
Cara- caranya :
** Pukul gula dan telur satu persatu sehingga kembang dan gebu / ringan.
** Masukkan bhn A , ovallete , dan esen vanila.Kacau rata.
** Masukkan tpg sedikit demi sedikit sehingga habis.
** Panaskan oven api atas shj, suhu 170'c
** Masukkan 2 sudu besar adunan dlm loyang yg telah dilapik kertas minyak.
** Bakar selama 10 minit.Slps itu lapiskan lagi serta letak kurma @ apa yg disukai dan bakar
10 minit lagi..
** Begitulah sehingga habis.Setelah habis , akhir sekali bakar menggunakan api bwh shj selama
30 minit.
Kek Lapis Sarawak shared from shaed
Republish by The CC Resepi
0 comments:
Post a Comment